Foto's

Film behandeling spataderen

De Braamkliniek in Assen, opgericht in 1994 door vaatchirurg Edzard Braam, is een door het Ministerie van Volksgezondheid erkend zelfstandig behandel centrum (ZBC).

Onze kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van spataderen (flebologie) en aambeien.

Elk jaar worden meer dan 3000 spataderoperaties verricht, waarmee het veruit de grootste kliniek in zijn soort is in Nederland.
Onze chirurgen kunnen dus met recht 'spatader specialisten' worden genoemd.

In onze kliniek worden ook andere poliklinische operaties uitgevoerd zoals aambeien, sterilisaties bij mannen (vasectomie) en huidaandoeningen.

Persoonlijke benadering

In onze kliniek staat het welzijn van de patiënt voorop. De patiënt is onze cliënt en artsen en medewerkers staan garant voor de allerbeste dienstverlening. De bij ons werkzame chirurgen zijn allen specialisten op het gebied van spataderbehandelingen (flebologen) en aambeien. Wij streven ernaar dat elke patiënt steeds behandeld wordt door dezelfde specialist. Het kan door omstandigheden echter wel eens gebeuren dat dat niet lukt. Wij vragen hier begrip voor. Voorafgaande aan de behandeling wordt de procedure met u besproken en krijgt u uitleg over eventuele behandelingen en operaties.

Behandeling wanneer u dat past

Voor afspraken, voor een consult, behandeling of ingreep, wordt rekening gehouden met uw agenda. U kunt een afspraak maken voor een eerste consult. U heeft dan een oriënterend en informatief gesprek met de specialist. Verder kunt u zich uitvoerig op de hoogte stellen van de faciliteiten van de kliniek. Het consult verplicht u niet tot een vervolgafspraak, dat beslist u zelf. Datum en tijdstip van eventuele verdere behandeling worden in onderling overleg afgesproken.

Poliklinisch, dus snel

Alle behandelingen in de Braamkliniek zijn poliklinisch. Daarin onderscheidt onze kliniek zich van het ziekenhuis. Er is dus geen opname. De ingrepen worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Er is dus ook geen sprake van narcose of verdoving door middel van een ruggenprik. Patiënten hoeven dus ook niet nuchter te komen voor een operatie maar kunnen normaal eten en drinken. U komt op de afgesproken tijd naar de kliniek, u wordt behandeld, u neemt even rust, en u kunt direct daarna naar huis.

Kosten en verzekering

De behandelingen, zoals die in onze kliniek worden uitgevoerd zijn door de behandelmethodes efficiënt, en dus snel. Daardoor zijn de kosten van behandeling lager. De operatiekosten liggen dan ook onder het ziekenhuistarief. Dat is, bijvoorbeeld voor verzekeraars, aantrekkelijk. Vrijwel alle ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandelkosten.

Wilt u zeker weten of uw verzekeraar de behandeling vergoedt, aarzel dan niet om ons te bellen via 0592-315255. Ook voor andere vragen kunt u het beste even telefonisch contact met ons opnemen!